Cпадщина та сучасність у колекціях POLONETS

Cпадщина та сучасність у колекціях POLONETS

Оксана Полонець – успішна та амбітна українська дизайнерка одягу, бренд якої здобув визнання не лише в Україні, а й за кордоном. Її бренд POLONETS – це сучасний одяг у національному українському стилі, від повсякденного до весільного, де кожне творіння є унікальним поєднанням краси української культури та сучасних модних трендів.

Створювати красивий одяг – мрія, яка з’явилась ще в дитинстві, та стала реальністю завдяки вищій освіті, наполегливій праці, досвіду роботи у галузі моди та палкого бажання досягти жаданих висот. Дизайнерка глибоко вивчає культуру, традиції та мистецтво вишивки народу України та вдало стилізує їх у сучасному одязі.

Українська культура, традиційний етнічний одяг та мистецтво національної вишивки має цікаву багатовікову історію. Ці безцінні скарби заслуговують на глибоку повагу та є невичерпним джерелом натхнення, що стало основою творчості дизайнерки. У своїх роботах Оксана Полонець враховує важливі загальносвітові тренди з акцентом на вшанування спадщини, збереження родинних цінностей, збереження ресурсів нашої планети  та екологічність. Поєднання традицій з новими дизайнерськими ідеями та сучасними технологіями, з ушануванням багатої історії та мистецтва України, відкриває безмежні можливості для творчості та майбутнього розвитку.

Стильні геометричні та барвисті рослинні орнаменти, що майстерно вишиті натуральними нитками, прикрашають кожен дизайнерський виріб. Вдале поєднання з делікатними натуральними матеріалами, такими як маркізет, льон, коноплі та кропива, дають можливість створювати вишукані жіночі блузи та елегантні сукні, чоловічі сорочки та одяг для урочистих подій. Такий одяг вдало демонструє красу української культури та вишуканий смак, популяризує національні мотиви у одязі і підкреслює українську  ідентичність.

Окремої уваги заслуговують колекції весільних суконь. Оксана Полонець має власний неповторний стиль, який відгукнувся в серцях багатьох стильних наречених зі всіх куточків світу. Створені дизайнеркою унікальні вечірні та весільні сукні з вишивкою в національному стилі виділяються вишуканістю та елегантністю. Прозорі легкі матеріали оздоблені фактурною вишивкою, об’ємні форми рукавів та спідниць, підкреслена лінія талії та виразна багатошаровість вбрання - це вдале і оригінальне поєднання особливостей традиційного українського вбрання та сучасних тенденцій моди.

За роки діяльності дизайнерка має десятки нагород і подяк, тисячі задоволених клієнтів і сотні показів в Україні, а також в Канаді, США, країнах Європи та Азії. Завдяки своїй наполегливості дизайнерка не зупиняється на досягнутому і разом зі своєю командою впевнено крокує вперед. Вона разом з командою впроваджує нові технології, розробляє ексклюзивні дизайни, створює нові колекції та завжди чудово поєднує старовинні орнаменти із сучасними модними трендами. Головний посил Оксани Полонець – підкреслити, що українські традиції є вагомим підґрунтям для сучасного дизайну, що розкривають безмежні можливості для створення нової української культури. Мета дизайнерки - відновлення та розвиток культурного надбання народу України і популяризація української культури у світі.

 

Стаття для журналу "Мистецтво & Культура", Липень 2024. Південна Корея, Сеул